Talleristes

Clémence Cognet
Alvèrnia (Occitània)
Clémence Cognet està immersa a la música de l'Alvèrnia i el Llemosí des de ben petita. La passió per totes aquestes músiques la portada a fer un gran treball personal en la intepretació dels documents sonors i de viva veu que ha conegut. Això sí: tot portant-ho a un terreny propi, personal i molt comunicatiu. Ha rebut diferents formacions acadèmiques, però sobretot el que l'ha portada per aquest camí ha sigut la seva constant recerca amb el seu instrument i les músiques que coneix. Molt embrancada també en la dansa ha començat a divulgar els seus coneixements en els diversos camps amb uns tallers que amb la seva bona pedagogia han obert portes a molta gent. 
Actualment és membre de: Lamzé, Komred, L'Armoire Bleue, Pouf's à cordes i Babayaga.

Francesc Tomàs "Panxito"
Mèxic i Catalunya
Músic veterà que toca tota mena d'instruments, però sobretot cordòfons. El violí el va començar a tocar quan encara vivia a Mèxic. El va aprendre d'oïda tot anant a zones a on hi havia una tradició viva del violí. Quan va venir aquí va voler conèixer de seguida els músics vells que havien tocat per fer ballar tota la seva vida, i d'ells va aprendre'n tota una manera de fer. A partir d'aquí ell ha anat construïnt amb rigor i criteri, i conjuntament amb altres músics, tota una manera de fer i entendre el violí tradicional a Catalunya. Actualment toca amb una viola de cinc cordes que anomena "lira harmònica". Es caracteritza per la seva capacitat a l'hora d'ensenyar. Ell transmet a tot aquell que hi està disposat l'estima pel que es fa tot tocant tots junts o escoltant-nos. La seva vessant etnomusicòlogia el fa investigar sobre tot allò que vol tocar, de manera que el context i la vivència hi són sempre presents.
Actualment és membre de: La Criatura Verda, Sol i Serena, Tlalli, Stukat del Bolet, La cobla mínima, La Fídula Harmònica, etc.

Guillem Ballaz
Catalunya
En Guillem Ballaz és un multiinstrumentista, però que té el violí com seu instrument principal. Ell és un creador artístic immanent, i així es demostra en les seves idees innovadores constants. Explora, busca constantment, i mai para de treballar per arribar als seus objectius. Es dedica durant l'any a transmetre els seus coneixements pràctics a l'hora d'interpretar el violí, la viola de roda i altres instruments. A més de La Violinada, ha promogut la trobada de panderos al mateix Argelaguer i altres esdeveniments de la comarca. És un músic que accepta el millor de les diferents maneres d'entendre el violí però a la vegada cap li satisfà. Això el porta a tenir una manera de fer que vol ser transgressora, que vol buscar constantment... Tanmateix aquesta transgressió vol arribar a un punt de conveni. Aquest fet el fa moure constantment a fer dialogar les difèrencies per trobar les semblances i bases sobre les quals tots treballen. Un músic excepcional que ens farà descobrir molt sobre les possibilitats del nostre instrument.
Actualment és membre de: Sol i Serena, El Somni del Drac, etc.

Anaís Falcó
Catalunya 
L'Anaís és una vallesana que entén el violí com una experiència social ja sigui amb altres músics o amb balladors. Ella creu que el violí tradicional es basa en la com es concep la manera de fer al voltant d'ell, i per això la transmissió que se'n fa és bàsica per a la seva existència o inexistència. La seva vessant musicològica la porta a un esperit crític en les maneres de fer amb auto-avaluació constant. A la vegada, dóna molta importància a la recerca i en veure les músiques no com a bolets sinó com a una expressió més d'un grup de gent o persona amb tots els seus significats, sentits i valors. Això és bàsic per viure i entendre la pròpia interpretació, que lluny d'un sentit artístic, vol crear una vivència personal i de grup en unes pràctiques de tocar el violí. 
És membre de: Bruel, Trilla, La Fídula Harmònica i Violinafolk. 

La Violinada

trobada de violins i instruments afins
-11, 12 i 13 de febrer de 2011-
Argelaguer (la Garrotxa)